»

 1. Ledande euroekonomer: en humanitär kris är att vänta

  Europa rör sig mot en katastrof av enorma proportioner – såväl ekonomiskt som humanitärt. Det hävdar 17 ledande ekonomer i en ny rapport. Det finns fortfarande en möjlighet att rädda unionen – men då krävs det drastiska lösningar, skriver de.

  Svd.se

  Detta var vad jag såg då jag var ute i Europa och reste runt senast , min kommentar .

   • Detta monetära ekonomiska projekt är gjort så att alla ska vara med och jag undrar var ”plattformen” hamnar för valutan € , den är för närvarande inte så stark mot den svenska kronan som den var förut omkring 11-13 kronor fick jag betala för en euro en tid sedan men dock stark .

    Jag är skeptisk och har ett kritiskt tankesätt , alltså vi hämtar modellen från USA som senare blir rådgivare för valutan € till förmån för $ , det kan bara sluta i ekonomiskt beroende både på ”hemmaplan” och gentemot andra valutor , € ska ju vara stark och självständig. Samt att det kommer att bli väldigt svårt då stora konglomerat styr med den enorma summa pengar det handlar om .

    SVÅRKONTROLLERBART.

   • Det är därför viktigt att ge förtroende för Turkiet och andra länder i mellanöstern för undvikandet av kollaps . Alltså Israel och Palestina frågan är viktig för staterna (Oljan ,plattform ) precis som det är viktigt att Syrien konflikten mm. inte eskallerar . Det är vår KONTINENT det handlar om .

    China kan vara ett stöd i den ekonomiska konflikten men hur hmmm. Förenta nationernas generalsekreterare…… Ban Ki-moon…..Jan Eliasson Kopplingen får mig att tänka på saker och ting som kan te sig kittlande .

    Går inte Sverige in så blir det fel , ungefär . Vi har stort förtroende och ett humanitärt arbetssätt men ändå ett EKONOMISKT ANSVAR för det egna landet , Finland har redan gått med och därmed är en Nordisk bundsförvant borta ur ett Nordiskt/Skandinaviskt samarbete .

   • Vem sitter med ”Svarte Petter”….. Tyskland har väl ett åtagande efter andra världskriget så €-valutan är väl kontentan av det.

    ————–

    Eurokrisen orosmoln över världsekonomin

    Riskaptiten var som bortblåst under måndagen när eurokrisen tog ett nytt strypgrepp på marknaderna. Den tillspetsade krisen i Europa orsakade börsfall, satte ytterligare press på euron, gav sjunkande oljepris samt fick den tioåriga obligationsräntan i Spanien att stiga till den högsta nivån sedan euron infördes.

    Svd.se

 2. Jag har skaffat en ny dator som jag är jätte nöjd med HP Intel Core i7 3,40 GHz 8GB RAM Nvidia geforce grafikkort
  Samsung 24tums skärm . 🙂 mys rys ………. funkar i detta läge .

  • Räntesänkning dröjer i urstarkt Sverige

   Uppdaterad 2012-08-03 12:53. Publicerad 2012-08-03 11:23

   Källa : http://www.di.se/artiklar/2012/8/3/rantesankning-drojer-i-urstarkt-sverige/

   Svensk ekonomi ångar på starkare än någon räknat med. Senast på fredagsmorgonen landade ett inköpschefsindex för tjänstesektorn högre än på över ett år. Sannolikheten för att Riksbanken sänker räntan vid septembermötet blir därmed allt mindre.

   För första gången sedan mars i år kröp inköpschefsindex för tjänstesektorn i juli över det viktiga 50-strecket – gränsen för om ekonomin stärks eller försvagas. För månaden ökade indexet till 54,8 från 47,4 i juni. Senast indexet nådde så hög nivå var maj 2011 då det noterades vid 56,8.

   ”Vi hade ju starka ‘vanliga’ PMI och BNP tidigare i veckan och chanserna för att Riksbanken ska sänka räntan i september lär minska ytterligare efter den här datan”, säger Roger Josefsson, chefsekonom på Danske Bank till Reuters.

   Indexet är en sammanställning av bedömningen bland drygt 200 inköpschefer i tjänstesektorn och mäter chefernas syn på den ekonomiska utvecklingen.

   SILF (organisationen för inköp och logistik) och Swedbank, som står bakom undersökningen uppger dock att det starka juliutfallet ska ses med viss försiktighet, med tanke på att månaden är mitt under semestern.

   Men icke desto mindre är det starka inköpschefsindex ännu en positiv signal om den svenska ekonomin som kommer i spåren av den starka BNP-siffran för det andra kvartalet och det oväntat bra inköpschefsindexet för tillverkningssektorn som släpptes tidigare i veckan.

   Den starka statistiken syntes omedelbart på valutamarknaden där kronan stärktes mot euron. Euron föll från 8,30 kronor till 8,28 kronor efter att statistiken presenterats.

   Även svenska marknadsräntor tog ett kliv upp efter statistiken: Ränta på den tvååriga svenska statsobligationen ökade till 0,97% från 0,92% strax innan siffrorna släpptes.Ytterligare ett tecken på att marknaden inte längre räknar med räntesänkningar från Riksbanken.

Have a good time .

Vänligen logga in med någon av dessa metoder för att lägga till din kommentar:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s